Overzicht seizoenskalenders

geschreven door Netwerk Bewust Verbruiken vzwlaatst aangepast op 29/03/2016

Fossil Amsterdam IconicRosegold Dames Oorbellen Kopen fossil Portemonnee Schoudertas coloured Shop online Online Vintage fossil edxoCB

Je kan zowel het milieu als je portefeuille blij maken, door zorgvuldig groentes en fruit te kopen op het moment dat ze in onze contreien groeien. Wist je dat er seizoenskalenders bestaan voor groenten en fruit, maar ook voor bloemen en vis? Je vindt ze hieronder terug.
foto Pixabay

Seizoensgroente- en fruitkalender

Probeer voedselkilometers zoveel mogelijk te beperken door groenten en fruit te kiezen, die dichtbij huis zijn gekweekt. Er bestaan verschillende kalenders die weergeven welke gewassen in welke maand van het jaar groeien.

 

Seizoensbloemenkalender

Door bloemen van het seizoen (en bij ons gekweekt) te kopen, vermijd je heel wat extra transport- en energiekosten. Zo bloeit de tulp van nature van januari tot april, en de roos van juli tot september. Vraag in een bloemenwinkel zoveel mogelijk naar lokaal gekweekte bloemen.

 

Viswijzer

75% van de commercieel geëxploiteerde visvoorraden in de wereld worden overbevist of bedreigd met overbevissing. De consumptie van vis en schaal- en schelpdieren alsook de druk op hun leefomgeving blijven toenemen. De viswijzer geeft welke vissen wanneer op de Belgische markt beschikbaar zijn en (min of meer) op een duurzame manier gevangen worden.

 

Tuinkalender

Zelf een (terras)moestuin aanleggen, je tuin inrichten...? De tuinkalender van Velt vertelt je wat er iedere maand moet gebeuren voor een optimale oogst en bloeiende plantenpracht.

 

Ook gepost in: Huis & tuin & energie

Geef hier je reactie

Fossil Amsterdam IconicRosegold Dames Oorbellen Kopen fossil Portemonnee Schoudertas coloured Shop online Online Vintage fossil edxoCB

Gerelateerde artikels

Nieuwsbrief

Waarom registreren?

Wil je graag zelf artikels schrijven op deze website? Registreer je dan en maak hier een profiel aan.

Laatste reactie

Vanaf dit seizoen start het zelfpluk bloemenveld 'De kleur van vier en nu'...
Laarzen ValerieRegenlaarzen desigual Dames Desigual white speciale Kleding Black Aanbieding LARc543jq

door Katarine Bouckaert in Hier kan je Blije Bloemen kopen

Vacatures

Bekijk hier onze vacatures en de mogelijkheden voor stages en vrijwilligerswerk.
Sale Guess Kleding guess Multi Schoudertas BobbiHandtas Blue guess Dames Tassen betoverend 7yYgvbf6